imageimageimage
 
RYBY MARYNOWANE
  • Płat śledziowy marynowany
    (1 kg, 2 kg, 2,5 kg, 4 kg, 8 kg)
  • Rolmops marynowany
    (600 g, 2 kg, 4 kg)
  • Rolmops po kaszubsku
    (600 g, 2,5 kg, 4 kg)
  • Śledź po wiejsku
    (600 g, 2,5 kg)
     

 marynowane1

Polish (Poland)English (United Kingdom)

P.P.H.U. "MANTA"
Zakład Przetwórstwa Ryb

09-230 Bielsk, Niszczyce 10
tel. 24 261 24 88
tel. kom. 601 312 157

e-mail: biuro@manta-ryby.pl

NIP 775-000-53-99
REGON 610029827

Ryby marynowane

Marynowanie stosowano już w starożytności w celu utrwalenia żywności. Wykorzystywano w tym celu ocet. Marynaty dzieli się ze względu na sposób wytwarzania na:

  • Zimne, otrzymane z ryb świeżych, mrożonych lub solonych. Przydatne są one do spożycia w wyniku marynowania w roztworze octu i soli.
  • Gotowane, z surowca świeżego albo mrożonego, gotowane lub parowane w zalewie octowo – solnej.
  • Smażone, z ryb świeżych albo mrożonych, w zalewie octowo  - solnej.


źródło: E. Sikorski, 2004, Ryby i bezkręgowce morskie – pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie

Body
Background Color
Top
Background Color
Text Color
Link Color
Background Image
Bottom
Background Color
Text Color
Link Color